Новини

За останні два місяці до держбюджету надійшли майже 400 мільйонів від алкогольних виробів

Упродовж 2019 року від акцизного податку за лікеро-горілчані вироби до бюджету надійшло менше коштів, ніж 2018-го. Проте за останні два місяці їхня кількість різко зросла.

Фото Adam Wilson, unsplash.com

Боротьба з тіньовим ринком алкоголю в Україні цьогоріч продовжиться після перезавантаження головних органів. Для цього також планують впровадити технологічні нововведення у виробництві та поширенні спиртових напоїв.

Упродовж 2019 року від акцизного податку за лікеро-горілчані вироби до бюджету надійшло менше коштів, ніж 2018-го. Проте за останні два місяці їхня кількість різко зросла – приблизно 400 млн грн додатково за цей період. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет в своєму Telegram-каналі.

«Ділюся цікавим графіком. Останні декілька місяців ми ведемо боротьбу з тіньовим ринком алкоголю. Нагадаю, тема важлива. Українці труяться. Чорний ринок призводить до корупції. Бюджет недоотримує значні кошти», — говорить міністр.

Дмитро Дубілет стверджує, що одним із індикаторів успішности цієї боротьби є надходження до бюджету акцизного податку за лікеро-горілчані вироби.

«Власне, графік про це. Як бачите, 2019 року в бюджет надходило стабільно менше, ніж 2018. Однак останні два місяці ми бачимо різкий стрибок – приблизно під 400 млн грн додатково за два місяці», — йдеться у повідомленні.

До такого стрибка, переконує міністр, привели декілька чинників.

«В Укрспирті, який зараз готується до демонополізації, з’явилося нове керівництво (Сергій Блеськун). Відбувається кадрове оновлення в податковій міліції та інших силових органах. Ми почали взаємодіяти з бізнесом із відпрацювання нелегальних учасників (цікаво, що всі назви й адреси завжди були добре відомі)», — написав Дубілет.

Відомо також, що цьогоріч детінізація ринку повинна продовжитися.

«З одного боку, повинні закінчити перезавантаження головних органів. З іншого боку, на боротьбу будуть кинуті технології – від лічильників на виробниках спирту до електронної акцизної марки, про яку я недавно писав», — підсумував міністр.

Коментарі