Новини

У січні для буковинців зменшать ціну на газ

Нова вартість палива як товару розміром 5,868492 грн/куб. м діятиме замість так званої гарантованої ціни газу, яку анонсували на початку року.

Фото: Milada Vigerova, unsplash.com

У січні вартість газу для кінцевого споживача знизиться до 5,868 грн/куб. м. Зокрема без ПДВ вона складає 4,890 грн/куб. м, ПДВ – 0,978 грн. Нова ціна буде діяти замість так званої гарантованої (вона становила 6 765,00 грн/тис куб. м (із ПДВ, але без вартости транспортування та доставки газу). Про це повідомляє пресслужба «Чернівцігаз Збуту».

«Чернівцігаз Збут», виконуючи постанову Кабміну №17 від 24 січня 2020 року, виставить рахунки за січень за ціною 5,868492 грн/куб. м газу. Це кінцева ціна газу як товару для побутових споживачів без врахування вартости його доставки. 28 січня 2020 року Кабмін змінив порядок розрахунку вартости газу для потреб населення. Тепер вона залежатиме від коливань на європейському хабі TTF. Уже сьогодні стало відомо, що вартість газу для населення переглянули у бік зниження», – йдеться у повідомленні.

За словами директорки «Чернівцігаз Збуту» Катерини Параски, зменшення ціни палива для населення відбулося через прив’язку до прозорих індикаторів, які використовуються в багатьох країнах Європи.

Нагадаємо, у січні для буковинців запровадили гарантовану ціну на газ. Однак від неї можна було відмовитися. 

 

Коментарі