Новини

У Чернівцях відкрили виставку скульптур відомого українського майстра. Фото

Експозиція з 29 унікальних робіт із колекції скульптора Олексія Леонова буде у Чернівцях упродовж пів року. 

28 січня у Чернівцях відкрили унікальну виставку скульптур українського майстра Олексія Леонова.

Експозицію «Вічне та прекрасне» представили у культурно-освітньому центрі «Агні», що на провулку Турецькому, 5.

Тут можна побачити 29 робіт скульптора, деякі з них автор подарував центру. Всі скульптури Олексій створив у період з 2002 до 2018 року. 

«Це велика честь та справді унікальна можливість. Чернівці вже втретє можуть доторкнутися до мистецтва українського скульптора, який відомий у всьому світі. Олексій Леонов уже був із виставкою у Чернівцях у 2012 та 2013 роках. Маємо за честь і те, що його творчість стала частиною нашого центру, адже він нам подарував деякі роботи. Скульптури цього майстра не сплутаєш із будь-якими іншими. Видно особливий почерк митця. Тільки гляньте на ці образи, у них «живий» погляд, – розповідає президентка культурно-освітнього центру «Агні» Ольга Михайлова. 

Сам автор не зміг приїхати цього разу до Чернівців. Координаторка виставки Діана Гадюк розповіла у коментарі «Шпальті», що наразі в Україні відкрито п’ять виставок робіт Олексія Леонова. Ще три на постійній основі — закордоном.

«Усі роботи, які ви тут бачите, «працюють». Вони подорожують Україною та всім світом. Роботи Олексія вже є на всіх континентах та більше, ніж у 50 містах світу. Вони будуть близькі всім, адже вони про вічне. Майстер створює духовні образи. У його роботах можна знайти представників усіх релігій, художників, філософів, тих людей, які творили людство. Особливу увагу Олексій надає жіночим образам. Вони у нього виходять особливо витончено», – розповідає координаторка виставки.

Також Діана Гадюк додала, що роботи дуже важко перевозити з міста у місто, тому виставки тривають не менше, ніж пів року. До співпраці вони закликають навчальні заклади, бібліотеки, виставкові зали.

Олексієві Леонову 37. У його творчому доробку більше 700 робіт та 150  виставок.

Майстер має свій стиль та працює із шамотною глиною. Техніка шамоту дозволяє зберегти всі особливості авторського ліплення, через що є наближеною до техніки олійного живопису, за якої твір від задуму до завершення створює сам автор.

Центр культури «Агні» працює у вівторок, четвер і п’ятницю з 11:00 до 18:00. У суботу та неділю — з 12:00 до 17:00.

Матеріал Діани Ватаман

Фото Анастасії Бойчук

 

 

Коментарі