Новини

Лікар-онколог очолить Департамент охорони здоров’я Чернівецької ОДА. Що найперше зробить на посаді

Олег Чорний розповів про перші кроки на новій посаді. Найпершим його завданням буде донести всю інформацію населенню про реформу другої ланки медицини.

Фото Aaron Burden, unsplash.com

Переможцем конкурсу на зайняття вакантної посади директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації, який відбувся 24 січня, став Олег Чорний. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

Фото з фейсбуку ЧОДА

33-річний Олег Чорний – лікар-онколог. 2009 року закінчив Буковинський державний медичний університет.
2018-го пройшов спеціалізацію з «Організації та управління охороною здоров’я».
Торік отримав ступінь магістра за спеціальністю «Маркетинг» у галузі управління та адміністрування.
Також він є головним позаштатним онкологом управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради. Пройшов стажування у США, Німеччині, Франції. Володіє англійською мовою

У коментарі «Шпальті» Олег Чорний розповів, що наразі ще не виконує обов’язки директора Департаменту.

«Має пройти 12 днів спеціальної перевірки, після неї я повинен скласти присягу державного службовця, і лише тоді офіційно приступити до виконання обов’язків. Як показує практика, це займе 2-3 тижні», – каже Олег Чорний.

Також він зазначив, що на новій посаді найпершим його завданням буде донести всю інформацію населенню про реформу другої ланки медицини.

«Під час впровадження другої ланки реформи, яка стартує з 1 квітня, на нас покладено велику відповідальність перед громадянами. Ми повинні донести всю інформацію. Найперше – потрібно за місяць проінформувати населення, що всім громадянам обов’язково потрібно підписати декларацію з первинкою. Без цього жодна людина не отримає безкоштовної послуги з 1 квітня. Крім того, нам чітко треба пояснити людям, що буде відбуватися з 1 квітня, які послуги будуть безкоштовними, платними тощо», – розповідає Олег Чорний.

 

Коментарі