Новини

У Чернівцях стартували всеукраїнські змагання з автомодельного спорту серед юніорів

На змагання прибули команди із шести областей України.

24 січня у Чернівцях стартували Всеукраїнські змагання з автомодельного спорту, які триватимуть до 26 січня на базі Чернівецького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Про враження учасників, трасу та ідею зародження такого виду змагань у Чернівцях, читайте.

Директор Центру Петро Плешко поділився враженнями від відкриття змагань:

«Змагання будуть серйозні, на високому рівні. Три дні попереду. Журі безкомпромісне. Ми побачимо рівень підготовки усіх учасників. Але головне – отримати задоволення від змагань».

Учасники змагань вважають, що змодельована траса – найкраща, поки що, в Україні. Про це нам розповів представник чернівецької команди Михайло Клим. Його колега-конкурент, Гліб Одненко, учасник чернігівської команди зазначає, що порівнючи із трасою на чемпіонаті світу, ця – легка і гарна.

Також ми розпитали у керівника гуртка із автотрасового моделювання, майстра спорту та головного судді Віктора Токарюка про ідею зародження такого виду змагань у Чернівцях.

«Це вперше у Чернівцях проводять такого рангу змагання на чотирьохдорожній трасі, яку нещодавно побудували. Ідея була, звичайно, усіх гуртків міста. У нас три навчальних заклади технічної творчості, які плідно розвивають саме автомодельний спорт, зокрема автотрасове моделювання», – розповідає Віктор Токарюк.

У автомодельному спорті – чотири особистих класи, у кожному з яких учасник повинен показати найкращий результат. Ці результати сумуються і прирівнюються до результату команди загалом.

За перемогу у змаганнях команда отримує кубок та рейтинг. Рейтинг дає можливість командам виходити на міжнародну арену.

Матеріал Вадима Германа
Фото Анастасії Бойчук

 

Коментарі