Новини

На ділянці між Чернівцями та Хмельницьким планують збудувати об’їзну дорогу

Це зроблять, аби звільнити місто від транзитного трафіку, що зменшить кількість заторів і покращить транзитний потенціал дорожньої мережі.

Фото ілюстративне, unsplash.com

Цього року Укравтодор планує будівництво та реконструкцію дев’яти об’їзних шляхів загальною протяжністю 101,5 км. Серед них — об’їзна дорога у м. Дунаївцях (на ділянці між Чернівцями та Хмельницьким).

Про це повідомляють на офіційній сторінці Укравтодору у фейсбуку.

«Українські міста мають звільнитися від транзитного трафіку, адже це зменшує кількість заторів і покращує транзитний потенціал дорожньої мережі. До того ж, це позитивно позначиться на безпеці руху, якості повітря, термінах експлуатації дорожнього покриття і зменшить кількість ДТП. Об’їзні дороги — сучасне та перевірене рішення для цих викликів», — зазначив голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Зокрема 2020 року Укравтодор планує продовжити будівництво північної об’їзної м. Житомира, північної м. Рівного, південно-західної об’їзної Полтави, південної Дніпра, об’їзної дороги м. Дунаївців (на ділянці між Чернівцями та Хмельницьким). Також розпочнуть роботи з будівництва північної об’їзної м. Львова та північної об’їзної Тернополя.

Під час будівництва одного з пріоритетних об’єктів 2020 року — швидкісного шосе Н-31 Дніпро — Решетилівка, планують побудувати об’їзну м. Кобеляк у Полтавській області.

Також у планах будівництво об’їзної м. Берегового, що дозволить значно підвищити привабливість України на ринку міжнародних автомобільних перевезень.

Також цьогоріч Укравтодор готує техніко-економічне обґрунтування та проєктну документацію для додаткових об’їзних доріг: південно-східної м. Дубна, північно-західної об’їзної м. Хмельницького, північної м. Білої Церкви, об’їзної дорога м. Стрия, об’їзної Кременчука з мостом через річку Дніпро.

Мета — створити комфортну та безпечну дорожню мережу — єдину транспортну систему України.

Коментарі