Новини

Уряд затвердив Дорожню стратегію-2020: які дороги відремонтують на Буковині

У Чернівецькій області відремонтують трасу Житомир-Чернівці.

Фото Ralph Bolliger, unsplash.com

15 січня на засіданні Кабміну міністри затвердили перелік доріг, які будуватимуть та ремонтуватимуть у цього року. Загальний обсяг фінансування таких робіт має скласти 31,53 мільярдів гривень.

До переліку доріг, які будуть відновлювати, ввійшла також траса Житомир-Чернівці. Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначив, що насамперед передбачені ремонтно-будівельні роботи на найбільш зруйнованих ділянках доріг та ремонти об’єктів, роботи на яких розпочали минулими роками.

«У 2020-му з Дорожнього фонду буде спрямовано 31 млрд 528 млн 105 тисяч гривень на фінансування робіт із будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення. Уряд уже затвердив перелік таких об’єктів. Буде відновлено 1 345 кілометрів доріг державного значення та 3 711 пог. метрів мостів. Окрім доріг державного значення, будуть відновлювати також і місцевого та територіального. Наша ціль – відремонтувати 4000 кілометрів доріг за 2020 рік», — зазначив Владислав Криклій.

У повідомленні йдеться про те, що 2020 року з Дорожнього фонду буде спрямовано більше 31 мільярда гривень на фінансування робіт із будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення.

Зокрема на засіданні Кабміну прем’єр-міністр України Олексій Гончарук наголосив:

«Клаптикові ремонти мають відійти у минуле. Натомість буде комплексне якісне дорожнє будівництво».

Перелік об’єктів, які затвердив уряд, де виконуватимуть дорожні роботи:

М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка (через м. Вінницю);
Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка;
Будівництво південного обходу м. Дніпра;
Н-26 Чугуїв – Мілове (через м. Старобільськ);
Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя;
Н-14 Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв;
Н-11 Дніпро – Миколаїв (через м. Кривий Ріг);
Н-03 Житомир – Чернівці.

 

Коментарі