Новини

Стали відомі переможці 77-ї премії «Золотий глобус»

Нагородження премії відбулося в ніч на 6-те січня у Каліфорнії, США.

Фото Reuters

Щороку Асоціація іноземних журналістів, акредитованих при Голлівуді, присуджує кінопремію «Золотий глобус», де обирають не один найкращий фільм, а два: один драматичний і одну комедію або мюзикл.

Цього року у номінації «Найкращий драматичний фільм» нагороду отримала стрічка Сема Мендеса «1917», яка обійшла «Ірландця» Мартіна Скорсезе і «Джокера» Тодда Філліпса. Також фільм «1917» удостоївся звання «найкращий режисер», повідомляє Громадське.

Серед комедій та мюзиклів 2019 року найкращою стала стрічка «Одного разу в Голлівуді» Квентіна Тарантіно. Він обійшов «Ножі наголо», «Рокетмена», «Кролика Джоджо» і «Мене звуть Долемайт». Квентін також отримав статуетку за перемогу у номінації «Найкращий сценарій».

Читайте рецензію на стрічку «Одного разу в Голлівуді».

Фото vogue.ua

Найкращого актора у драматичному фільмі обрали Хоакіна Фенікса, який зіграв головну роль у «Джокері». А найкращим актором у жанрі комедії або мюзиклу став Терон Еджертон із «Рокетмена».

Премію за кращу жіночу роль у драматичному фільмі отримала Рене Зеллвегер, яка зіграла головну роль у мюзиклі «Джуді» Руперта Гулда. Аквафіна ж із «Прощання» стала найкращою акторкою у комедії або мюзиклі.

У номінації «Найкращий фільм іноземною мовою» статуетку отримала південнокорейська стрічка «Паразити» режисера Пон Чжун Хо.

У музичній категорії за найкращу музику у фільмі премію отримала Хільдур Гуднадоттір («Джокер»). Найкращою ж піснею стала «Love Me Again» із «Рокетмена».

Найкращим анімаційним фільмом стала стрічка студії Laika «Містер Лінк: Загублена ланка еволюції», яка обійшла трьох конкурентів від Disney: «Холодне серце 2», «Історію іграшок 4» і «Короля Лева», а також «Як приручити дракона 3» від Universal.

Серіал «Спадкоємці» режисера Марка Майлода отримав нагороду у номінації «Найкращий драматичний телесеріал».

Серед комедійних серіалів найкращим обрали «Флібег» Фібі Уоллер-Брідж.

А от «Чорнобиль» від HBO отримав нагороду за «Найкращий телефільм або мінісеріал», який обійшов «Найгучніший голос» (Showtime) і «Виверт-22» (Hulu).

Коментарі