Новини

У Чернівцях презентували благодійний календар на 2020 рік на захист безпритульних тварин. Фото

Календар можна купити у магазинах міста. Виручені кошти спрямують на допомогу безпритульним тваринам.

Громадська організація «Небайдужі» презентувала у Чернівцях благодійний календар на захист безпритульних тварин. Це календар на 2020 рік, на якому зобразили фотографії дітей з домашніми улюбленцями.

«Головним нашим завданням було не просто показати, які тваринки шукають дім, а долучити всіх до цієї проблеми», – розповіла активістка, співорганізаторка виходу календаря Антоніна Гошовська.

За її словами, для участі у створенні календаря відгукнулися четверо фотографи, які погодилися зняти безкоштовно матеріал. За чотири дні організатори влаштували фотосесію тварин з дітьми.

«Ми знайшли дітей для фотосесії, відгукнулися їхні родини, які також допомогли фінансово із друком календаря. Також долучились багато небайдужих. Волонтери приносили своїх тварин, були тварини зі стерилізаційного центру, які шукають родину. Зараз завдяки фотосесії організатори уже надають фізичну і кінологічну допомогу одній собаці, аби прилаштувати її в сім’ю», – каже волонтерка.

До проєкту залучили дітей більше, аніж є сторінок у календарі.

«Чернівчани хочуть брати участь у цьому проєкті. Уже маємо інші ідеї і багато матеріалу для соціальної реклами», – каже Антоніна Гошовська.

Учениця 4 класу гімназії №7 Марія Міллер, яка знялася у фотосесії з тваринкою для календаря, розповіла, що собаки – одні з її улюблених домашніх тваринок. Дівчинка каже, що хоче стати ветеринаркою, аби допомагати тваринкам.

Календар організатори будуть розповсюджувати у магазинах міста. Його вартість – 200 гривень. Наразі надрукували 200 примірників календарів. Виручені кошти спрямують на допомогу безпритульним тваринам, закупівлю ліків, харчів та будок.

Фото Анастасії Бойчук

Коментарі