Новини

У Мамаївцях відкрили нову амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Фото

Цей заклад забезпечений сучасним медичним обладнанням.

У Мамаївцях на Кіцманщині відкрили нову амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Це сучасне приміщення з усім необхідним для надання первинної медичної допомоги збудоване у рамках проєкту «Доступна медицина». Нове приміщення звели за пів року. Кошторисна вартість об’єкта становить 7,6 мільйонів гривень, з яких 6,9 мільйонів – кошти державного бюджету та понад 767 тисяч – фінансування з місцевого бюджету Мамаївської сільської ради. Про це повідомляє medcv.gov.ua.

«Амбулаторія групової практики розрахована для роботи чотирьох лікарів. Площа приміщення складає 305 кв. м., потужність – 108 відвідувань на добу. У Мамаївській АЗПСМ обслуговується населення у кількості понад 5 тисяч осіб, з них 1152 – діти», – йдеться у повідомленні.

Цей заклад забезпечений сучасним медичним обладнанням (отоофтальмоскопи, ЕКГ-апарати, пульсоксиметри, кольпоскоп, тонометри, ваги для немовлят та інші), автоматичними аналізаторами крові та сечі, біохімічним аналізатором крові.

Під час відкриття радниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак зазначила, що наразі комфортна медична допомога набагато ближча до людей.

«Завдяки взаємодії між органами місцевого самоврядування, мешканцями і бізнесом ми отримуємо такі об’єкти соціальної інфраструктури», – сказала вона.

Нагадаємо, у серпні цього року у Горбовому Герцаївського району відкрили п’яту амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Усього цьогоріч в області планували відкрити дев’ять подібних медичних закладів.

Фото Євгенії Калюжки

 

Коментарі