Новини

Якою цьогоріч буде головна ялинка Чернівців

Дизайнерка Наталія Бордіян розповіла, у які кольори прикрасять зелену красуню на Соборній площі.

Головну ялинку Чернівців на Соборній площі цього року прикрасять у золотисто-сріблястих кольорах.

Про це у коментарі «Шпальті» розповіла дизайнерка Наталія Бордіян.

«Все буде у золотому, срібному та білому кольорах. У такій кольоровій гамі ялинки в Чернівцях ще не було. Золоті та срібні іграшки і величезні білі сніжинки. Внизу ялинки з ДСП зробили силует міста Чернівців. Верхівка – минулорічна зірочка, яка також буде прикрашена сріблястим «дощиком». І, звичайно ж, 3D інсталяція з 13-ма різними програмами», – розповіла Наталія.

Дизайнерка каже, ялинку почнуть прикрашати з понеділка, 16 грудня. На всі роботи потрібно три дні.

Також пані Наталія розповіла, що цього року на прикраси новорічних ялинок у Чернівцях місто виділило 200 тисяч гривень.

«Ми витрачаємо дуже мало коштів на прикрашання ялинки, і в результаті отримуємо дуже гарне оформлення. Чернівчани забувають, що в місті не тільки одна ялинка, їх чотири, і всі треба прикрасити. Те, що придатне для використання з попередніх років, ми, звісно ж, використовуємо для прикрашання ялинок. Та багато з них псуються, ми їх реставруємо, а для головної ялинки закуповуємо щось нове. Це тисячі іграшок, бо площа для прикрашання величезна. Тільки головна ялинка на Соборній площі – це 285 квадратних метрів. Ялинка у Садгорі – 235 квадратних метрів, а на Руській та Бульварі – по 180», – додає дизайнерка.

Наталія Бордіян прикрашає головну ялинку Чернівців із 2003 року. З того часу не займалася цим тільки два роки, поки була в декреті. Каже, що підготовка до оформлення розпочинається ще у вересні – з креслень та підрахунків.

«Це  колосальна робота, яку не цінують. Мабуть, це останній рік моєї роботи на цій посаді. З бюджетними структурами дуже важко працювати. Часто бувають затримки, які від мене не залежать».

 

 

 

 

Коментарі