Новини

Яблуневий проєкт ОТГ з Буковини – серед найкращих в Україні

Проєкт співпраці Недобоївської, Хотинської, Рукшинської та Клішковецької громад Чернівецької області отримає допомогу у пошуку фінансування від ЄС.

Проєкт співпраці Недобоївської, Хотинської, Рукшинської та Клішковецької громад Чернівецької області «Партнерство територіальних громад «Яблуневої агломерації» як ефективний інструмент місцевого розвитку» став одним із трьох переможців всеукраїнського конкурсу зі співпраці міських та сільських громад.

Конкурс «Партнерство міських та сільських громад як інструмент місцевого економічного розвитку» проводив Інститут громадянського суспільства за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Загалом на конкурс надійшло 26 ідей з усієї України. Проєкт, ініційований Недобоївською ОТГ, ввійшов у трійку найкращих.

«Я декілька років працював у міжвідомчій комісії з розгляду проєктів регіонального розвитку, що можуть фінансуватися за рахунок коштів ДФРР. Нічого подібного я не бачив. Жодного розвиткового проєкту від громад не надходило: як не вікна ремонтують, то дахи. А сьогодні стільки наставив п’ятірок, що не знав, за кого голосувати. Я побачив купу класних проєктів – чого тільки варті з безпеки, древлянський край, мелітопольська черешня, галицькі ягоди… Всі заслуговують уваги та фінансування», – говорить Анатолій Ткачук, директор із науки і розвитку Інституту громадянського суспільства.

Читайте також: Буковинець відкрив у Недобоївцях єдиний в Україні логістичний хаб із відбору яблук. Відео 

Проєктам-переможцям допоможуть в пошуку фінансування та подачі проєктних ідей на гранти від європейських фондів. 

 

 

 

 

Коментарі