Новини, Перша шпальта

Як за 80 кілометрів від Чернівців облаштували різдвяне містечко. Відео

У Сучаві різдвяне містечко відкрили ще 28 листопада. Все місто гарно світиться вночі, а у центрі вже діє новорічний ярмарок.

Яскрава ілюмінація, різдвяний настрій, ятки з новорічною продукцією та розваги для малечі. У румунському місті Сучава, що за 80 кілометрів від Чернівців, вже діє новорічне містечко. Його відкрили ще 28 листопада.

Вулиці Сучави гарно освітлені у вечірній час, зокрема центральна площа, де встановили головну ялинку. Зелена красуня жива, проте прикрашена без жодної іграшки, тільки гірляндами. У такому стилі оформили всю площу.

«Сьогодні вперше тут від відкриття. Мені все подобається, дуже гарно. Хороша ідея, що щороку щось змінюють, картинка не та ж сама. До прикладу, минулого року в цій зоні був великий купол з гірлянд. Цими роками встановили цей навіс із гірлянд, у формі зірки. Дійсно привабливо виглядає. Приємно прогулятися ярмарком Можна купити смаколиків за доступними цінами, навіть цікаві речі ручної роботи», – розповіла Лаура Телеску.

Для дітей тут є новорічні санчата з оленями та фотозона сніговика. Зовсім поруч встановили ковзанку. Найбільше людей біля інсталяції із цифрами 2020.

За досить доступними цінами на ярмарку можна купити місцеву випічку та сосиски, глінтвейн чи новорічні сувеніри. На площі порядок охороняють правоохоронці.

Хоча сніг тут ще не випав, про безпеку пішоходів тут подбали. Вулиці посипані гранітними крихтами, а не сіллю чи піском. Їх потім використовують повторно і вони не псують взуття.

Працюватиме різдвяне містечко тут до 7 січня. Проте новорічне оформлення у місті залишать до кінця січня.

Тим часом на Соборній площі у Чернівцях тільки монтують гірку для сноутюбів та завезли декілька дощок для Різдвяного містечка. До відкриття головної ялинки міста та роботи Різдвяного містечка часу залишилося обмаль, але станом на 4 грудня у міській раді ще не знали, хто та чим тут має торгувати під час новорічно-різдвяних свят та як виглядатиме різдвяне містечко.

Торік різдвяне містечко в Чернівцях відкривали також 19 грудня, проте монтаж розваг почали значно раніше – 28 листопада.

Діана Ватаман
Фото Володимира Гуцула 

 

Коментарі