Історія в 14 уроках. До Чернівців із гастролями приїхав Дніпровський театр. Фото

Актори зіграли виставу про однокласників, побудовану на основі реальних подій. 

До Чернівців на гастролі приїхали актори дніпровського театру «Віримо». 9 грудня на сцені Центрального палацу культури вони представили одну зі своїх найбільш популярних та складних вистав за п’єсою польського драматурга Тадеуша Слободзянека «Однокласники».

Основний посил постановки, яка вже декілька років іде на сцені театру з незмінним аншлагом, — «однокласник — усе одно що родич. Можливо, навіть більше». Так вважає більшість дітей. І так вважали герої цієї реальної історії.

10 акторів перенесли глядачів у 20 століття. У 14 уроках вони розповідають історію про долю учнів одного з класів загальноосвітньої школи – поляків і євреїв – невеликого містечка на сході Польщі.

Автор простежує їхні біографії, починаючи з 20-х років минулого століття до сучасності. Герої разом навчаються, грають, дорослішають, щоб під час війни стати один для одного жертвами і катами.

Вистава та переконлива гра акторів розчулила глядачів і не залишила байдужим жодного чернівчанина.

Вистава йшла без антракту російською мовою.

Вистава — лавреатка регіонального фестивалю прем’єр сезону «Січеславна-2017» у номінаціях «Кращий драматичний спектакль», «Краща жіноча роль другого плану», а також міжнародного фестивалю «Homo Ludens 2019» у номінації «Кращий акторський ансамбль». Режисер — заслужений діяч мистецтв Володимир Петренко.

 

Фото Євгенії Калюжки

         

Залишити відгук