Новини

Затори у центрі міста. У Чернівцях випав перший сніг. Фото

Нерозчищені центральні вулиці та тротуари.

Сьогодні, 2 грудня, у Чернівцях, як і прогнозували синоптики, випав перший сніг. Ближче до 17:00 на вулицях міста вже добряче притрусило снігом. І попри повідомлення міськради про готовність до зими та графік розчищення доріг від снігу, Чернівці весь вечір стоять у заторах.

Так, вулиці Франка, Героїв Майдану, Щербанюка, Федьковича та Небесної Сотні нерозчищені. Частково у заторах були площі Соборна і Центральна. Окрім цього, тротуари вулиць також у снігу та не посипані піском.

Через це після 18:00 був настільки переповнений громадський транспорт, що у чернівчани не мали ані шансу влізти у маршрутки. На зупинках багато людей, не дочекавшись свого транспорту, йшли пішки.

Керівник МіськШЕПу Едуард Дущак у коментарі «Шпальті» розповів, що комунальники активно працюють. Так, за його словами, наразі задіяні 15 снігоочисних машини та дві одиниці навантажувачів.

«Зараз додали ще три грейдери, то ж загалом після 21:00 буде працювати 18 одиниць техніки. Будемо до ранку розчищати від снігу вулиці Чернівців», – каже він.

На запитання, чому зараз на вулицях Чернівців такі затори, пан Едуард каже:

«Бо багато водіїв не замінили літні шини на зимові. Через це і виникали такі затори. Ми стояли по дві години, щоб доїхати на ділянки. Тільки могли сіллю посипати вулиці. Та до ранку розчистимо місто», – додав він.

Нагадуємо, що у міській раді відзвітували про готовність до зими та опадів і навіть оприлюднили маршрути руху спецтранспорту в зимовий період 2019-2020 рр.

Фото Володимира Гуцула

Коментарі