Новини

У Чернівцях презентують книгу спогадів Ґеорґа Дроздовського

Книга називається  «Тоді в Чернівцях і довкола»

Фото kristsll

29 листопада у медіацентрі «Belle Vue» (вул. Кобилянської, 2) відбудеться презентація книги спогадів відомого австрійського письменника, журналіста Ґеорґа Дроздовського «Тоді в Чернівцях і довкола. Спогади старого австрійця». Книга вийшла друком у серії «Меридіан серця» у «Видавництві 21».

Презентуватиме книгу Петро Рихло. Модеруватиме Інґа Кейван. Початок о 18:00.

«Тоді в Чернівцях» – вже сама назва потверджує це. Словом «тоді» вона торкається не такого вже й далекого минулого, а найменням «Чернівці» фіксує місце дії. Отож, обома словами – те поміж простором і часом, що продовжує жити, як спомин, допоки хтось його береже, як свою дорогу реліквію», – написав Ґеорґ Дроздовський у передмові до своєї книги.

Вийшла книга «Тоді в Чернівцях і довкола. Спогади старого австрійця» в рамках програми підтримки книговидання імені бургомістра Антона Кохановського та Товариства Ґеорґа Дроздовського у Клаґенфурті, Австрія (Georg Drozdowski Gesellschaft Klagenfurt, Österreich).

Це перевидання першого українського видання цієї книги (2001), яке вже стало бібліографічною рідкістю. Нинішнє вийшло у переглянутій перекладацькій редакції Петра Рихла, а також із доповненим ґлосарієм. І, звісно, воно відмінне від попереднього з погляду поліграфії та дизайну.

Книга «Тоді в Чернівцях і довкола. Спогади старого австрійця» вперше побачила світ 1984 року у Клаґенфурті.

«Для Ґеорґа Дроздовського було важливо зафіксувати спомини про Чернівці і Буковину початку ХХ століття та періоду між двома світовими війнами – значущих для нього простору і часу, буття, аби вони не зникли з пам’яті». 

Коментарі