Новини

Режисерка з Чернівців запустила новий проєкт «День української»

Українців закликають один раз на тиждень на роботі розмовляти українською.

Творці фільму «Соловей співає» запустили мотиваційний проєкт «День української». Пропонують раз на тиждень цілий день на роботі спілкуватися українською мовою. Після акції у ваш офіс запросять відомого українського письменника чи музиканта. Про це організатори акції повідомляють на своїй сторінці у фейсбуку.

«Після перегляду фільму «Соловей співає» одна з київських організацій провела флешмоб, коли співробітники цілий день спілкувалися українською мовою. Ми вирішили, що це — чудовий формат для тих, хто намагається почати розмовляти українською і залучити до цього процесу своїх колег», — ідеться у повідомленні.

Пріоритетом проєкту є офісні середовища бізнесу, підприємства, заклади сфери послуг та здоров’я (кафе, ресторани, салони краси, поліклініки, лікарні).

Найперше підтримуватимуть такі ініціативи у Києві та найбільш зросійщених регіонах України.

Як працюватиме проєкт «День української»

1. Вам необхідно обрати день у робочому тижні, коли ваша компанія спілкуватиметься впродовж цілого дня українською (пропонуємо середу).

2. Написати на сторінку фільму «Соловей співає» про цю ініціативу, щоб ми зафіксували вас як учасників проєкту, а також за необхідності допомагали з організацією.
3. Для початку вам з однодумцями необхідно провести впродовж місяця чотири таких дні, звітуючи про них публічно в соцмережах із хештегом День_Української або повідомляючи нас. Після проведення чотирьох акцій ваша компанія отримує від нас бонус: ми запрошуємо до вас відомого українського письменника чи музиканта, який упродовж дня охоче спілкуватиметься з вами та колегами українською.
4. Після проведення наступних чотирьох «Днів української» учасники акції отримують ось такі шеврони як символ того, що мова — це наша зброя і наш захист.

 Нагадаємо, 9 листопада у Чернівцях відбулася прем’єра документального фільму «Соловей співає».

 

Коментарі