Новини

Як у Чернівцях відзначили День Гідності та Свободи. Фото

До буковинців звернулися дружини загиблих героїв Небесної Сотні Василя Аксенина та Олександра Щербанюка.

Сьогодні, 21 листопада, з нагоди Дня Гідності та Свободи у Чернівцях відбулося освячення каменя на місці встановлення пам’ятника героям Небесної сотні.

До буковинців звернулися дружини загиблих героїв Небесної Сотні Василя Аксенина та Олександра Щербанюка – пані Тетяна та Наталія.

«Хочеться, аби пам’ятник, який буде встановлений на місці цього каменю, нагадував не тільки про ті смерті на Майдані… Хочеться, аби люди ще раз згадали і зрозуміли, що там пролита кров справді живих людей», – зазначила Тетяна Аксенина.

Довідка

День Гідності та Свободи об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року. Метою запровадження пам’ятної дати стало донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. 22 листопада 2004 року – початок Помаранчевої революції в Україні, загальнонаціональних протестів, мітингів та інших акцій громадянської непокори. У листопаді 2013 року українці знову вийшли на Майдан. П’ять років тому ввечері 21 листопада на майдані Незалежності почали збиратися учасники мітингу, незабаром їх було вже 1500, а 24 листопада – понад 100 тисяч прихильників євроінтеграції. 

Фото Володимира Гуцула

Коментарі