Новини

Які дороги будуть посипати взимку у Чернівцях

МіськШЕП звітує про достатні запаси солі та піску для посипання.

Фото ілюстративне

За попередніми прогнозами синоптиків, у другій половині цього тижня у Чернівцях можливий дощ зі снігом. Відповідно, КП МіськШЕП звітує про готовність до зимового утримання вулиць та доріг міста. Першими посипатимуть усі центральні вулиці, де їздить громадський транспорт, відтак – усі автобусні маршрути. Про це повідомляють на офіційному вебпорталі Чернівецької міської ради.

«Перша черга – обробляються всі центральні вулиці, де рухається електротранспорт (першочергово спуск на вул. Ю. Гагаріна). Друга черга – обробляються всі автобусні маршрути та вулиці великого і малого об’їзних кілець. Після розчистки вулиць 1 і 2 черги організовуються роботи на інших об’їзних вулицях», – йдеться у повідомленні.

Крім того, на ділянках вулиць, які не посипають механізовано, де є круті спуски і підйоми, створюють запаси посипкового матеріалу для ручної посипки.

Станом на сьогодні, 18 листопада, для утримання вулично-шляхової мережі міста запас протибуксівних матеріалів є: піску – 152,5 куб. м, піщано-соляної суміші – 2815,8 куб. м солі – 1456,8 т.

Наразі підприємство виконало профілактичний ремонт 37 одиниць дорожньої техніки (при плані 39).

Також ЖРЕПи та приватні підприємства мають задіяти для прибирання тротуарів і прибудинкових територій у зимовий період 24 одиниці автотракторної техніки та 268 двірників. Вони заготовили піску 432,73 куб. м і солі 78,1 т.

МіськШЕП зобов’язали розробити маршрути руху спецавтотранспорту для прибирання проїзних частин вулиць та графік роботи відповідальних інженерно-технічних працівників. Після їх погодження з управлінням патрульної поліції в Чернівецькій області та МКП «Чернівецьке тролейбусне управління» маршрути будуть опубліковані на офіційному вебпорталі Чернівецької міської ради.

 

Коментарі