У чернівецькій філармонії зіграли дві світових прем’єри. Фото

До Чернівців приїхав відомий диригент з Ізраїлю Марк Воллох, гітарист із Німеччини Вольфганг Файгель та авторка музики Анна Сегал. 

До Чернівців приїхав всесвітньо відомий диригент з Ізраїлю Марк Воллох, який народився на Буковині.

8 листопада він разом із музикантами чернівецької філармонії та відомим німецьким гітаристом зіграли для чернівчан дві світові прем’єри та нову музичну програму, яку в нас ще не виконували.

У програмі концерту звучали Пауль Бен-Хаїм, увертюра «Фанфари Ізраїлю», концерт для гітари з оркестром (Анна Сегал), концертне танго для гітари з оркестром. Соліст – Вольфганг Файгель (гітара, Німеччина). Авторка музики Анна Сегал також приїхала до Чернівців. Концерти для гітари вони присвятила гостю з Німечччини – Вольфгангу Файгелю.

«Вольфганг побачив оркестр під час нашого минулорічного виступу в Берліні і сказав: «Ми маємо разом щось записати». Так, зараз він охоче приїхав до Чернівців, і ми виконаємо світові прем’єри. Одну композицію вони вже грали в Європі, проте друга прозвучить вперше у світі саме на сцені у Чернівцях. Авторка Анна Сегал саме Фольфгангу присвятила цю музику. І ми вперше у світі виконаємо їх за його участю», – розповів у коментарі «Шпальті» Марк Воллох.

Також диригент зізнався, що він дуже радий знову «повертатися додому».

«Так сталося, що я регулярно приїжджаю до Чернівців саме виступати у філармонії. І щоразу переживаю тут особливі емоції, я відчуваю себе вдома, я люблю тут бути. Взагалі Чернівці – те місто, куди всі, хто тут народився, хочуть повертатися. Це прекрасна атмосфера», ­– додав диригент.

Завершили концерт відомою симфонією №7 Бетховена. Цим виступом у філармонії закрили фестиваль класичної музики «Буковинський листопад».

Фото Євгенії Калюжки

Залишити відгук