Новини

Роботу сесії міськради блокували учні і вчителі трьох чернівецьких шкіл. Фото

Вони вимагали відновити дитячий спортивний майданчик у центрі міста, на місці якого хочуть побудувати багатоповерховий будинок.

Сьогодні, 7 листопада, депутати Чернівецької міської ради зібралися на засідання сесії. Серед інших розглядали питання, рішення щодо яких мали ухвалити ще у серпні.

До сесійної зали прийшли декілька десятків учнів, їхніх батьків та педагогів трьох чернівецьких шкіл – ЗОШ №14, ЗОШ №41 та гімназії №6. Вони вимагали відновити дитячий спортивний майданчик на вулиці Шептицького, 7, на місці якого хочуть звести багатоповерховий будинок із підземним паркінгом.

Вам буде цікаво: На площі Пресвятої Марії у Чернівцях збудують каплицю

Пікетувальники зазначили, що всупереч вимогам чернівчан спортивний майданчик зруйнували, зрізали майже всі спортивні снаряди та передали ділянку в оренду інвестору для забудови. Крім того, рішення не було погоджено з мешканцями прилеглих будинків.

Представники шкіл бідкаються, що наразі в одному невеликому спортзалі доводиться одночасно займатися учням чотирьох класів. Вирішити цю проблему міг би спортивний майданчик.

Термін оренди цієї земельної ділянки забудовником закінчився 13 жовтня, тож пікетувальники вимагали від депутатів не продовжувати її.

Зрештою міські обранці зняли з розгляду питання про продовження оренди землі. Його вивчатиме новостворена комісія.

Фото Євгенії Калюжки

 

 

Коментарі