Афіша, Новини

До Чернівців приїхав відомий диригент з Ізраїлю

Його виступом завершиться фестиваль класичної музики у філармонії. 

До Чернівців приїхав всесвітньо відомий диригент з Ізраїлю Марк Воллох, який народився на Буковині.

Спільно з музикантами чернівецької філармонії та відомим німецьким гітаристом він підготував для чернівчан дві світові прем’єри та нову музичну програму, яку в нас ще не виконували.

Зіграють концерт 8 листопада у приміщенні обласної філармонії імені Д. Гнатюка. Цим виступом закриватимуть фестиваль класичної музики «Буковинський листопад».

У програмі концерту: Пауль Бен-Хаїм, увертюра «Фанфари Ізраїлю», концерт для гітари з оркестром (Анна Сегал), концертне танго для гітари з оркестром, соліст – Вольфганг Файгель (гітара, Німеччина). Завершать концерт відомою симфонією №7 Бетховена.

«Вольфганг побачив оркестр під час нашого минулорічного виступу в Берліні і сказав: «Ми маємо разом щось записати». Так, зараз він охоче приїхав до Чернівців і ми виконаємо світові прем’єри. Одну композицію вони вже грали в Європі, проте друга прозвучить вперше у світі саме на сцені у Чернівцях. Авторка Анна Сегал саме Фольфгангу присвятила цю музику. І ми вперше у світі виконаємо їх за його участю», – розповів у коментарі «Шпальті» Марк Воллох.

Також диригент зізнався, що він дуже радий знову «повертатися додому».

«Так сталося, що я регулярно приїжджаю до Чернівців саме виступати у філармонії. І щоразу я переживаю тут особливі емоції, я відчуваю себе вдома, я люблю тут бути. Взагалі Чернівців – те місто, куди всі, хто тут народився, хочуть повертатися. Це прекрасна атмосфера», ­– додав диригент.

Концерт під його керівництвом розпочнеться о 18:30. Квитки можна придбати у касі філармонії.

 

 

 

Коментарі