Новини

У Чернівцях збиратимуть кошти на обладнання для передчасно народжених

У бібліотеці проведуть захід для дітей до Всесвітнього дня передчасно народженого малюка. 

12 листопада у Чернівцях проведуть захід на підтримку передчасно народжених діток.

В обласній науково-медичній бібліотеці (вулиця Вірменська, 14) зберуть родини, в яких народилися «ранні пташки». Захід розпочнеться о 14:00. Для малечі організують тематичну фотосесію з мамами та проведуть майстер-клас зі створення ляльки-мотанки «ангелики». На всіх гостей свята чекає фотозона та кенді бар. Розважатимуть дітей аніматори, які всім охочим зроблять аквагрим.

Захід має і благодійний характер, адже тут збиратимуть кошти на обладнання для передчасно народжених – аналізатор газів крові та електролітів.

Лікар-анестезіолог, завідувач реанімації новонароджених першого пологового будинку Чернівців Денис Колюбакін розповів у коментарі «Шпальті», що у жодному пологовому міста такого апарата ще немає. Коштує він від 20 тисяч доларів і вище.

«Таких пристроїв по Україні всього три-чотири. Такого в області ще немає, але він дуже потрібен обласній дитячій лікарні. Його функція дуже важлива. У новонароджених, а ще й у передчасно народжених, незрілі легені. Більше з них на штучній вентиляції. Цей пристрій вимірює рівень газу в крові малечі, що дозволяє краще регулювати параметри вентиляції. Цей пристрій допоміг би врятувати десятки, а то й сотні життів», – розповідає лікар.

При вході в бібліотеку 12 листопада буде стояти скринька для добровільних пожертв, які підуть на придбання такого апарата для дитячої обласної лікарні Чернівців. Збір проводиться до Всесвітнього дня передчасно народженого малюка, який відзначають 17 листопада.

 

Коментарі