Новини

Де у Чернівцях можна вакцинуватися проти дифтерії та правця

Вакцинацію проти дифтерії та правця у Чернівцях проводять у семи комунальних некомерційних підприємствах.

Фото: MedAboutMe

У поліклініках Чернівців наразі наявна достатня кількість вакцини проти дифтерії та правця для проведення профілактичних щеплень. А вакцинацію проти цих захворювань у нашому місті проводять у семи комунальних некомерційних підприємствах, де працюють 12 кабінетів щеплень. Про це повідомляє управління забезпечення медичного обслуговування у сфері охорони здоров’я Чернівецької міської ради.

«У зв’язку з прогнозованим ускладненням епідемічної ситуації з дифтерії, високим ризиком виникнення спалахів цієї інфекції, відповідно до наказу МОЗ України від 16.09.2011 №595 «Про порядок проведення профілактичних щеплень в Україні та контроль якості й обігу медичних імунобіологічних препаратів», у поліклініках м. Чернівців на сьогодні наявна достатня кількість вакцини проти дифтерії та правця для проведення профілактичних щеплень як дорослим, так і дітям», – ідеться у повідомленні.

У поліклінічних закладах створили максимальні умови для проведення вакцинації проти кору дітям та дорослим.
Заклади, де проводять щеплення проти дифтерії та правця:

  • КНП «Міська поліклініка №1»
    вул. Шкільна, 6;
  • КНП «Міська поліклініка №2»
    вул. Л.Українки, 11
    вул. В. Комарова, 2
    вул. Г. Майдану, 226;
  • КНП «Міська поліклініка №3»
    вул. Головна, 246-В (юридична адреса)
    (вул. Південно-Кільцева, 14);
  • КНП «Міська поліклініка №5»
    вул. О.Щербанюка, 34-А;
  • КНП «Міська дитяча поліклініка»
    проспект Незалежності, 109;
  • КНП ЦПМСД «Роша»
    вул. Горіхівська, 3
    вул. Борщівська, 4/6;
  • КНП ЦПМСД «Садгора»
    вул. Я.Мудрого, 2
    вул. І.Підкови, 16
    вул. Хотинська, 49-Б.

Вакцинація дітей
Згідно з Календарем профілактичних щеплень в Україні, вакцинація АКДП здійснюють у: 2 місяці (перше щеплення), 4 місяці (друге щеплення), 6 місяців (третє щеплення). У 18 місяців проводять ревакцинацію. Таку ж процедуру у 6 років роблять анатоксином дифтерійно-правцевим (АДП), наступну у 16 років — анатоксином дифтерійно-правцевим зі зменшеним вмістом антигена (АДП-М).

Вакцинація дорослих
Першу планову ревакцинацію дорослих за віком особам, які раніше були щеплені, проводять вакциною АДП-М у віці 26 років із подальшою плановою ревакцинацією АДП-М з мінімальним інтервалом 10 років, надалі – кожні 10 років.

 

Коментарі