Новини

У Чернівецькій гімназії №5 обладнають сучасну медіастудію

Навчальний заклад став фіналістом конкурсу «Youth MediaLab 2019-2020», спрямованого на розвиток медіаграмотності серед учнів.

фото mistaua.com

31 жовтня визначили переможців соціальної та некомерційної програми розвитку шкільних і молодіжних медіа в Україні «Youth MediaLab 2019-2020». З-поміж 500 шкіл та закладів позашкілля експерти відібрали 20 фіналістів з усієї України. У переліку найкращих опинилася і Чернівецька гімназія №5. Тепер там обладнають сучасні медіастудії, де учні зможуть створювати якісніші матеріали для своїх редакцій. Про це повідомляють на офіційному порталі Міністерства освіти і науки України.

«Медіаграмотність є відносно новим предметом, який викладають у школах. Тож дуже важливо, що в Україні збільшується кількість проєктів, які охоплюють цей напрям. Загалом же цією ініціативою ми хотіли підтримати школярів, які почали журналістську діяльність, хочуть знати більше про цю професію і, головне, – робити медіаматеріали на якісному рівні. Тепер вони отримають достатньо інструментів, зокрема технічних, щоб здійснити таке завдання», – вважає заступниця Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

За умовами програми заклади-фіналісти отримають комплекти сучасних медіастудій. А впродовж 2019-2020 навчального року вчителі та редакції пройдуть спеціальне навчання, під час якого їм розкажуть, як правильно користуватися обладнанням та для яких завдань його можна використовувати.

Повний перелік закладів-фіналістів можна знайти тут.

 Довідка

«Youth MediaLab» – соціальна та некомерційна програма розвитку шкільних та молодіжних медіа в Україні. Освітній проєкт реалізується Міністерством освіти і науки України та Міністерством інформаційної політики України спільно з громадською організацією Change Communication (“Комунікації для змін”) за підтримки Проєкту міжнародної технічної допомоги “Зміцнення громадської довіри” (UCBI II), який фінансує агентство США з міжнародного розвитку (USAID), та Google Україна.

Коментарі