Новини

Американський поет презентував у Чернівцях книжку про Україну. Фото

«Українське серце» Білла Артрелла – збірка поезій про Майдан, Революцію гідності, нинішню війну з Росією та безперервну боротьбу за незалежність України.

30 жовтня у «Вернісажі» (вулиці І. Франка, 15) відбулася презентація книжки «Українське серце» американського поета Білла Артрелла. Натхненний Революцією на Майдані, письменник приїхав до України. Білл побував у 67 країнах, але написав книжку лише про нашу країну. Бо вважає її найкращою.

У книзі зібрана поезія про ті події і цю націю. Частина I — це особистий досвід та пригоди автора в Україні. А Частина II — це історія та політика, зокрема про Майдан, Революцію гідності, нинішню війну з Росією та безперервну боротьбу за незалежність України.

«Я був натхненний сміливістю протестувальників на Майдані, їхньою відданістю демократії та свободі, і, звичайно, незалежності України. Знаєте, свобода – це бути вільним робити те, що ти хочеш, і українці – найбільш вільні люди, яких я коли-небудь зустрічав. Ви маєте величезний досвід у боротьбі за свою незалежність. Ви, як ковбої в Америці – «wild and free». «Тарас Шевченко, ваша поезія, ваш борщ, ваші традиції, ваша історія – це все таке унікальне! В Америці ми не маємо таких глибоких традицій, тому що ми – молода країна. Важливо зберегти цю історію та культуру для цілого світу. Це буде культурним геноцидом, якщо Росія зруйнує все», – каже Білл.

Модерував презентацію Олександр Білоус.

Також відбувся показ фільму «Україна – шлях до свободи» режисера Олеся Чернюка. Одним із героїв стрічки є Білл Артрелл.

Ukraine – Path to Freedom – повнометражний англомовний фільм (з укр. пол. фрн. грм. озвучкою) про події на Майдані очима американців і канадців, котрі брали участь у Революції гідності. А також історико-політичний погляд на події 1917-1918, 1932-1933, та 2013-2016 років за участю Джона Мак Кейна, Джо Байдена і Джона Керрі.

Організатор заходу – медіаплатформа «Шпальта».

Коментарі