Золоті оплески. Румунський театр зіграв у Чернівцях виставу «Сп’янілі від кохання». Фото

Сьогодні, 30 жовтня, у день закриття фестивалю на нашій сцені виступить Національний академічний український драматичний театр імені Івана Франка.

29 жовтня на сцені муздрамтеатру імені Ольги Кобилянської виступив колектив із Румунії – Театр імені Мигая Емінеску з Ботошан (Румунія) із виставою «Сп’янілі від кохання» за п’єсою «Гра кохання та випадку» французького драматурга XVIII століття П’єра де Маріво.

У виставі показано, як два друга за власним бажанням вирішили заручити своїх дорослих дітей Сильвію і Доріана. Діти ж, сумніваючись у правильности вибору батьків, міняються місцями зі своїми слугами Лізетою й Віктоаром, щоб більше довідатися про майбутнього партнера. Проте, помінявшись місцем зі слугами, герої все одно закохуються одне в одного, хоч спочатку кожен вважає такий зв’язок нерівним. Стосунки між парою слуг, які вимушено вдають із себе панів, розвиваються за тією ж схемою.

Режисер Александр Василакі показує у виставі стару проблему соціальної нерівности, де кожен міг замислитися над тим, що важливіше: придане чи людина. Під час вистави актори активно використовують рухомі колони-ширми.

 

Нагадаємо, сьогодні, 30 жовтня, у день закриття фестивалю на сцені муздрамтеатру виступить Національний академічний український драматичний театр імені Івана Франка з виставою «Момент кохання».

У ній зіграє народний артист України, ексміністр культури Євген Нищук.

Кохання… прекрасне і водночас ефемерне почуття, що може врятувати життя чи згубити навіки. На тернистих життєвих шляхах шукають люди це почуття, заглядаючи в очі всім перехожим. Ніколи не знаєш, де зустрінеш своє кохання, ніколи не знаєш, коли його втратиш. І лиш усвідомлюючи це, ти починаєш жити на повну, цінуючи кожен момент життя. У виставі звучать пісні Святослава Вакарчука.

Фото Ірини Болести

 

Залишити відгук