Новини

Хмельницький театр зіграв у Чернівцях виставу «Приборкання норовливої». Фото

Комедію за Шекспіром у нашому місті презентували під час фестивалю «Золоті оплески Буковини».

26 жовтня Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр імені Михайла Старицького привіз до Чернівців виставу «Приборкання норовливої». Комедію за Шекспіром у нашому місті презентували під час фестивалю «Золоті оплески Буковини».

Режисером-постановником вистави є Дмитро Гусаков. Він також став і запрошеним режисером муздрамтеатру імені Ольги Кобилянської. На чернівецькій сцені він поставив комедію «Дванадцята ніч, або як собі хочете», а також фарс «Скапен-штукар». 

За сюжетом у Катарини, старшої з дочок почесної громадянки Падуї Баптісти, безглуздий і скандальний характер, тому вона ніяк не може видати її заміж. У молодшої – Б’янки — шанувальників багато, але заміж вона може вийти тільки після того, як знайдеться сміливець, який приборкає норовливий характер старшої сестри. Претенденти на руку Б’янки знаходять для Катарини нареченого Петруччо – такого ж скандального і нетерпимого молодого дворянина, який заради приданого готовий одружитися на кому завгодно. Але для шлюбу необхідна згода норовливої дівчини …

В іронічній комедії «Приборкання норовливої» багато неочікуваних сюжетних поворотів, інтриг, жартів, і каламбурів. Їх усі передала через об’єктив Ірина Болеста.

Коментарі