Новини

У Чернівцях з’явився новий стінопис із Фрідою Кало

Відому художницю зобразили в арці на вулиці Заньковецької, 18.У Чернівцях з’явився новий мурал – зображення Фріди Кало. Стінопис із відомою художницею намалювали на будинку №18, що на вулиці Заньковецької. Над малюнком працювали з перервами з 8 вересня. Про це у коментарі «Шпальті» розповіла кураторка проєкту «Академія «Містомалювання» Тетяна Марценюк.

«Ідея намалювати Фріду була моя. Її одразу підхопила моя подруга-художниця Лєра. Ми затягнули процес через іншу роботу. Завершили тільки 25 жовтня. Спершу запитали у сусідів, мешканців будинку дозволу. Всі були тільки «за». Потім підготували стіну, трохи зашпаклювали її, бо почала осипатися, і все – приступили до роботи. Планували ще якусь фразу до малюнка, не знаю, чи будемо писати її, чи ні», – розповіла кураторка проєкту.

За словами Тетяни, нині через похолодання сезон «Академії «Містомалювання»» вже завершують.

«Раніше планували ще зобразити Івана Франка у дворику Українського народного дому. Але Андрій Тужиков нам запропонував натомість намалювати там гуцульський килим. Уже днями завершуємо. Це, мабуть, буде остання наша робота цього року», – сказала Тетяна Марценюк.

Нагадаємо, серію портретів відомих людей «Академія «Містомалювання»» розпочала з Майкла Джексона. Пізніше у Чернівцях з’явився стінопис і з Бобом Марлі.

Фото Євгенії Калюжки


Коментарі