Афіша, Новини

Американський поет презентує у Чернівцях книжку про Україну

«Українське серце» Білла Артрелла – збірка поезій про Майдан, Революцію гідності, нинішню війну з Росією та безперервну боротьбу за незалежність України.

фото Анни Малахової для “theukrainians”

30 жовтня о 18:30 у «Вернісажі», що на вулиці І. Франка, 15, відбудеться презентація книжки американського поета Білла Артрелла «Українське серце». Натхненний Революцією на Майдані, письменник приїхав до України. У книзі зібрана поезія про ті події і цю націю. Частина I — це особистий досвід та пригоди автора в Україні. А Частина II — це історія та політика, зокерема про Майдан, Революцію гідності, нинішню війну з Росією та безперервну боротьбу за незалежність України.

Також відбудеться показ фільму «Україна – шлях до свободи» режисера Олеся Чернюка. Одним із героїв стрічки є Білл Артрелл.

Ukraine – Path to Freedom – повнометражний англомовний фільм (з укр. пол. фрн. грм. озвучкою) про події на Майдані очима американців і канадців, котрі брали участь у Революції гідності. А також історико-політичний погляд на події 1917-1918, 1932-1933, та 2013-2016 років за участю Джона Мак Кейна, Джо Байдена і Джона Керрі.

Організатор заходу – медіаплатформа «Шпальта». Модеруватиме презентацію Олександр Білоус.

Вхід вільний.

Мови презентації: англійська та українська.

 

Коментарі