Новини

У Чернівцях зафіксували перевищення рівня індексу якості атмосферного повітря

На порталі luftdaten.info є дані погодинного моніторингу якості атмосферного повітря.

Ілюстративне фото Христини Склярчук

У Чернівцях сьогодні, 22 жовтня, зранку зафіксували незначне перевищення рівня індексу якості атмосферного повітря у районі вулиці Гагаріна (на підйомі біля вулиці Б. Хмельницького). Такі дані погодинного моніторингу якості атмосферного повітря подає luftdaten.info.

За даними цього ресурсу, на станції «вулиця Гагаріна, 20-А» індекс якості повітря (AQI) станом на 10:55 становив 130.

Такий показник, за інформацією ресурсу, може спричинити дискомфорт під час дихання у людей із захворюваннями легенів, зокрема з астмою, а також із серцевими захворюваннями, дітей і літніх людей.

Також ресурс luftdaten.info подає показники стану повітря у Чернівцях ще на одній ділянці, зокрема на станції «вулиця Алма-Атинська, 1». Станом на 10:55 індекс якості повітря (AQI) тут становив 46. Це не є перевищенням рівня індексу якості повітря, тому має мінімальний вплив на здоров’я людей.

Індекс якості атмосферного повітря, розрахований за формулою NowCast (US EPA) для головного забрудника повітря – дрібнодисперсного пилу фракції PM2.5.

Моніторити якість атмосферного повітря у Чернівцях та інших містах України та світу на ресурсі luftdaten.info можна щогодини.

 

Коментарі