Новини

У Чернівцях відкрили виставку німецької мисткині. Фото

Зільке Брьоскамп презентувала свої малюнки та інсталяції.

18 жовтня у галереї на Штейнбарга (вул. Е. Штейнбарга, 23) відбулося відкриття виставки Зільке Брьоскамп «Blind Date». Мисткиня презентувала свої малюнки та інсталяції.

Під час відкриття директорка галереї Наталія Богомаз зазначила, що ця виставка має дуже цікаву історію.

«Зільке ніколи не була у Чернівцях. Вона вивчала наше місто через інтернет, через різні сайти і ловила якісь свої відчуття, свою думку про місто. І, знаєте, я, коли подивилася ці ілюстрації, подумала: ми ходимо містом кожного дня, але можемо не помічати того, що навколо, і це нормально. А тут – свіжий погляд», – розповіла Наталія Богомаз.

Відкриття виставки відбулося в рамках святкування 10-річчя центру Gedankendach.

Про виставку з нотаток Зільке Брьоскамп
(початок жовтня 2019, Кьольн)

Подорож до Чернівців.

Отож, Чернівці. Ніколи там не була і з нетерпінням чекаю майбутньої подорожі в невідоме. Оскільки я ще не на місці, то з цікавістю досліджую інтернет простори. Зазираю до вікіпедії. Проходжуся фотографіями, картами, відео.

Фотографії:

Монітор видає такі навдивовижу знайомі мені картинки: бачу перлини сецесії. Казкову пішохідну вулицю. Фасади в стилі необароко. Вирішую шукати далі.

На YouTube:

крокую разом із чернівчанкою центральними вулицями. В об’єктив камери потрапляють усі визначні місця. Я – віртуальна туристка – починаю рисувати листівки: Франц та Сіссі, українське національне вбрання, румунські церкви, соціалістичний пам’ятник, єврейські рельєфи…

Невдовзі збираю валізи:

Рисунки помандрують зі мною. Також 3D фотошпалери із зображенням кубів, які нагадують мені конструктивістські бетонні споруди. Все інше – на місці.

Фото Євгенії Калюжки

 

Коментарі