Афіша, Новини

Як на Буковині відзначать День Захисника України. Програма

Покладання квітів, камерний хор та оркестр військово-повітряних сил.

З 11 по 14 жовтня у Чернівцях та області відбудуться заходи з нагоди відзначення Дня Захисника України. Буде традиційне покладання квітів, панахида, вручення державних нагород та відзнак, концерт за участі академічного камерного хору, завітає оркестр військово-повітряних сил США в Європі, виступить Національний президентський оркестр.

 

Програма заходів:

11 жовтня о 9:00 відбудеться покладання квітів до пам’ятника Героям Буковинського Куреня (на розі вулиць Руської – Сагайдачного);

о 9:15 – покладання квітів до стели загиблим у зоні проведення АТО, ООС (Центральна площа Чернівців);

о 10:30 на Центральному кладовищі Чернівців відслужать панахиду та покладуть лампадки і квіти до могил загиблих Героїв.

о 12:00 у Будинку офіцерів (м. Чернівці, Театральна площа, 6) відбудеться урочисте зібрання з нагоди Дня захисника України.

Планується вручення державних нагород, відзнак обласної державної адміністрації.

11 жовтня, до Дня Покрови Пресвятої Богородиці та українського козацтва, о 18:30 в обласній філармонії імені Дмитра Гнатюка відбудеться концерт «Легенда про Свободу» за участі академічного камерного хору «Чернівці» (пісні українського козацтва та січових стрільців в обробці: М. Леонтовича, М. Гайворонського, В. Барвінського, М. Колесси, Б. Кудрика) та академічного симфонічного оркестру (світова прем’єра Роман Придаткевич (1895 – 1980 років) симфонія №1 сі мінор «Легенда про Свободу» (1938 р.).

У суботу, 12 жовтня, до Чернівців завітає оркестр військово-повітряних сил США в Європі і о 19:00 дасть у філармонії концерт з новою програмою «Музика свободи». Очікується, що разом з американським оркестром також виступить Національний президентський оркестр.

У понеділок, 14 жовтня, у с. Добринівці Заставнівського району о 14:00 з молебня за Україну і полеглих Героїв розпочнеться низка заходів до Дня захисника України, Дня козацтва та Дня створення УПА (деталі за посиланням тут).

Коментарі