Новини

Приватний медзаклад Мамаївської ОТГ – у трійці за виплатами від Нацслужби здоров’я

У рейтингу опинилися також приватні товариства з надання первинної допомоги із Запоріжжя та Борисполя.

Фото: rawpixel

Приватний заклад з надання первинної допомоги ТОВ «Мак-Медик» Мамаївської ОТГ увійшов у топ-3 приватних закладів за розміром виплат від НСЗУ. Рейтинг створили на основі даних за дев’ять місяців цього року. Виплати від НСЗУ тут склали 3,9 млн гривень. Про це повідомила Національна служба здоров’я України.

Керівниця ТОВ «Мак-Медик» Мамаївської ОТГ Леся Гаврилюк у коментарі «Шпальті» розповіла, що станом на 31 вересня із їхнім товариством підписали угоди 9736 людей. Це 84% від населення Мамаївської ОТГ (усього проживає 11573 людини).

«Приватне підприємство створили у листопаді 2018 року. Офіційно працювати почали з 1 січня 2019 року. Засновниками є четверо людей, котрі мають можливість вкладати кошти у розвиток медицини. В ОТГ вирішили, що громада має на себе заробляти, і ці кошти мають залишатися на місцях», – каже Леся Гаврилюк.

Наразі у Мамаївській ОТГ залишили медичні пункти у двох населених пунктах. У Мамаївцях працюють четверо сімейних лікарів, у Лужанах – троє. Найближчим часом очікують на відкриття амбулаторії у Лужанах. Лікарі тут чергують з 9:00 до 17:00. Також залишили практику виїзду додому до пацієнтів, які не мають можливості прийти до закладу.

«Ми звернули увагу на якість обслуговування. Наші лікарі перекваліфікувалися, пройшли курси, підвищили свою категорію, мають постійний доступ до навчання. Також у нас гарний сервіс, доступність до лікаря. У нас немає черг, а ще запускаємо портал – буде електронна черга», – каже Леся Гаврилюк.

У цьому приватному закладі вважають, що 84% пацієнтів від кількості населення – не є досягненням. Тут сподіваються повернути пацієнтів, які підписали угоди з лікарями у Чернівцях.

 

Коментарі