Новини

Чернівецька «Буковина» у Тернополі поступилася лідеру чемпіонату

У дербі з «Нивою» чернівчани вели у рахунку, однак програли через гол, пропущений на 90-ій хвилині.

Фото Віктора Зарванського

9 жовтня у Тернополі у рамках 14 туру Другої ліги (група «А») відбулось західноукраїнське футбольне дербі. Місцевий клуб «Нива» приймав ФСК «Буковина».

Чернівецька команда у цій грі не могла розраховувати на декількох ключових футболістів. Через дискваліфікацію матч пропускали Тарас Сивка та Олександр Жумига, а через травму – Ігор Крашневський. Також у заявці «Буковини» не було Ладіка Мєлконяна.

«З якихось причин Мєлконян не з’являється на тренуваннях. Не знаю чому, будемо з’ясовувати», – розповів у коментарі «Шпальті» в. о. головного тренера «Буковини» Степан Маковійчук.

Рахунок у грі з лідером чемпіонату відкрили футболісти «Буковини». На 17-ій хвилині гол у ворота «Ниви» забив Александру-Васілє Мунтян. Упродовж усього першого тайму команди обмінювалися гострими моментами, поки у доданий арбітром час тернополяни не заробили пенальті. Удар з 11-метрової позначки реалізував Андрій Герт – 1:1.

На 60-ій хвилині «Нива» почала грати у меншості, друге попередження і червону картку отримав Ігор Кохман. Проте вже за 14 хвилин арбітр зрівняв склади – з поля пішов автор забитого м’яча Мунтян.

А перед цим на поле вийшов новачок «Буковини» Микита Ходаковський. 22-річний екс-футболіст «Сталі» (Кам’янське), «Зірки» (Кропивницький) та команди «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) має досвід виступів у Першій та Прем’єр-лізі.

Гра йшла до завершення з нічийним результатом, однак на 90-ій хвилині після навісу з лівого флангу гол у ворота «Буковини» забив Сергій Кисленко1:2.

«Сьогодні було справжнє дербі, була боротьба на кожному клаптику поля. Прикро, що трохи не дослухались хлопці – коли були в більшості, ми просили, щоб контролювали м’яч. Але хочу подякувати футболістам за те, що вони билися, показали характер. Нас було небагато через травми і дискваліфікації. Було лише двоє запасних і Василь Гакман вийшов на другий тайм із підозрою на струс мозку, адже не було ким замінити його», – сказав після матчу Степан Маковійчук.

Крім прикрої поразки, тренерському штабу доведеться вирішувати проблему зі складом на наступний домашній матч проти ФК «Діназ». Через дискваліфікації гру пропускатимуть Даніел Раулюк, Андрій Понєдєльнік, Василь Палагнюк та Александру-Васілє Мунтян.

Склади команд:

«Нива»: Механів, Герт (Ілюк, 90), Хохлов, Демчук, Даценко, Мороз, Кохман, Скакун (Бідний, 86), Проців (Малащук, 78), Волохатий (Гатала, 64), Кисленко. Запасні: Єрмолов, Карасьов, Дедух, Залізняк, Тригуба, Хруставка.

«Буковина»: Чопко, Азаренко, Раулюк, Понєдєльнік, Сантрапинських, Гакман (Ходаковський, 69), Шишигін, Іванченко, Полянський, Палагнюк, Мунтян. Запасні: Медведєв, Томнюк.

Голи: Герт (45+2, з пенальті), Кисленко (90) – Мунтян (17).

 

Коментарі