Новини

Чернівецька облрада просить в Уряду ще 76 мільйонів на добудову перинатального центру

38 депутатів проголосували за рішення виділити гроші на додаткове обладнання та завершення будівництва. 

Депутати Чернівецької обласної ради сьогодні на сесії проголосували за рішення звернутися до прем’єр-міністра Олексія Гончарука із проханням виділити кошти на перинатальний центр у Чернівцях.

Ідеться про 76 мільйонів гривень із державного бюджету на завершення цього об’єкту та закупівлю додаткового обладнання.

За відповідне рішення проголосували 38 народних обранців. Спочатку депутати розглядали проєкт рішення у цілому, потім внесли зміни.

«Учора під час робочого візиту міністерки охорони здоров`я ми домовилися, що обласна рада буде дублювати прохання до прем’єр-міністра України щодо виділення відповідних коштів. Але у даному проєкті звернення ми підрахували тільки те, що потрібно для обладнання. Не врахували суму для завершення будівельних робіт, а це – ще 17 мільйонів. Тому є прохання додати до тієї суми ще 17,8 мільйонів на будівельні роботи, які лишилося зробити на цьому об’єкті», – сказав Іван Мунтян.

Загалом депутати закликали Уряд виділити на роботи в перинатальному центрі додатково 76 мільйонів гривень.

«У зв’язку з тим, що на час впровадження проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» (2013 р.) до проєктно-кошторисної документації Чернівецького обласного перинатального центру не був включений перелік обладнання, необхідного для оснащення відділення неонатальної реанімації, рентгенапарат для флюорографії та рентгенографії, меблі та вироби медичного призначення, для завершення реконструкції та введення в експлуатацію Чернівецького обласного перинатального центру у 2019 році потрібно додаткове фінансування в сумі 58 млн грн», – йдеться у тексті документу.

Коментарі