Новини

Чернівчан закликають стати донорами крові

Для двох хворих буковинців та дитини терміново потрібна ІІІ група крові.

Усіх охочих чернівчан із ІІІ групою крові з резус-позитивним фактором терміново запрошують стати донорами. Кров потрібна для двох хворих буковинців та дитини. Про це у коментарі «Шпальті» розповіла головна лікарка Чернівецького обласного центру служби крові Анжеліка Каланча.

«Буковинці досить пасивно поки що відреагували на повідомлення, яке ми розмістили вранці. Приходили добровольці, яких ми викликали, але вони не були правильно підготовлені до здачі крові», – каже Анжеліка Каланча.

За словами головної лікарки, кров необхідно здавати зранку, до 11:00. Зробити це можна, прийшовши на вулицю Українську, 36 (Чернівецький обласний центр служби крові).

Вам буде цікаво: Як потрібно підготуватися, щоб стати донором крові

Нагадаємо, щоб здавати кров, донорам необхідно поснідати. Також, аби добре себе почувати перед здачею крові, важливо виспатися та не бути голодним. Сніданок має бути легким, без молочного, яєць, смажного та бананів. Бажано не вживати багато солодкого до аналізів, а після – навпаки випити солодкий чай, щоб підвищити рівень цукру в крові. Упродовж 72 годин не вживати спиртного, не курити за дві години до і дві години після цього.

Рекомендують здавати кров раз на три місяці, не частіше. Донором крові може стати кожен здоровий громадянин України у віці від 18 років, вагою не менше 50 кг.

 

Коментарі