Новини

У Чернівцях на сходах ратуші розклали 100 пар взуття

Стартувала акція «Стоптане взуття».

Сьогодні зранку на сходах ратуші розіклали сто пар взуття. Активісти вийшли на акцію «Стоптане взуття», аби їх почула влада. Вони вимагають забезпечити доступною первинною допомогою мешканців мікрорайону Гравітон. Взуття, як символ того, що майже два роки мешканці і мешканки Гравітону просять владу створити у їхньому густонаселеному мікрорайоні відділення з надання первинної та консультаційно-діагностичної допомоги.

«Люди стоптують своє взуття, ходячи різними кабінетами чиновників, на засідання робочих груп, виконкому та сесій міської ради, а результати відсутні. Цією акцією ми б хотіли також підкреслити, що мешканки і мешканці Гравітону обрали владу в місті для того, щоб їм не потрібно було, окрім своєї щоденної професійної діяльності, домашніх справ ще й активно брати участь у виборюванні своїх прав на доступну медичну допомогу», – розповіла одна із організаторок акції, керівниця ГО «Пацієнти Буковини» Наталія Гусак.

За словами організаторів акції, мешканцям Гравітону уже набридло ходити по різних робочих групах, засіданнях, кабінетах, вимагаючи те, що їм гарантовано законом.

«Уже два роки ходимо. 260 людей підписали петицію, дев’ять місяців чекали, поки її розглянуть. Відтак було рішення, яке не підтримали. Бачимо, що великого бажання відкривати поліклініку і наближувати до людей первинну доступну медицину у влади немає. Взуття символізує те, як мешканці Гравітону добираються у поліклініку №1 у центр міста. Люди втомилися, і ми хочемо показати це взуття, як приклад того, як вирішуються усі питання у місті. Ми топчимося на місці», – каже Наталія Гусак.

За словами Наталії Гусак, цією акцією хотіли показати, як приймаються рішення у Чернівцях і те, що соромно, як чернівчани мають виборювати право на доступну первинну медицину.

Також організатори акції готові ділитися взуттям із чернівчанами, у котрих схожа ситуація, аби вони теж мали що розкласти біля ратуші.

Фото Ярослави Деревянко

 

 

Коментарі