Новини

У Чернівцях з’явиться ще один мурал від «Академії «Містомалювання». Фото

Малюнок на екологічну тематику завершують на зупинці «Мікрорайон» на проспекті Незалежності.

«Академія «Містомалювання» продовжує другий сезон проєкту зі створення на стінах чернівецьких будинків муралів. Цьогоріч його розпочали з портрета Майкла Джексона на вулиці Івана Франка, а також Боба Марлі на Українській. Нині художники завершують новий малюнок на екологічну тематику. Він з’явиться на зупинці «Мікрорайон» на проспекті Незалежності.

Вам буде цікаво: Мистецтво чи вандалізм. Що таке «Академія «Містомалювання» та як вона виникла у Чернівцях

Наразі мурал ще не завершений, художниця працюватиме зокрема над деталізацією портретів. Про це у коментарі «Шпальті» розповіла кураторка проєкту «Академія «Містомалювання» Тетяна Марценюк.

«Мурал малює професійна художниця Оля. Вона, зокрема, спеціалізується на портретах. Спочатку зробила ескіз малюнка на екологічну тематику, потім нанесла на стіну, зараз розфарбовує. Все дуже відповідає нашій цьогорічній концепції – хотіли на стінах робити сюжетні малюнки. Буде фраза Мігеля де Сервантеса, під неї й оформлений ескіз», – розповіла менеджерка.

Читайте також: У Чернівцях дискутуватимуть про міські мурали

Також Тетяна Марценюк повідомила, що нині художники продовжують працювати над ескізами нових муралів.

«Незабаром плануємо зобразити Івана Франка на Українському народному домі, нас попросили намалювати його там. Згодом з’явиться ще один мурал на проспекті Незалежності та вулиці Герцена. На Заньковецької зараз домальовуємо Фріду Кало. В центрі більше не малюватимемо – хіба що буде дійсно відповідна стіна або ж нас дуже попросять. Зараз хочемо «перекинутися» на спальні райони, можливо, навіть на Гравітоні щось намалюємо. Конкретно місця назвати поки що не можу, але плануємо приблизно так», – сказала кураторка проєкту «Академія «Містомалювання» Тетяна Марценюк.

Нагадаємо, загалом у рамках програми «Академія «Містомалювання» планують  створити 15 малюнків.

Фото Ірини Болести

 

Коментарі