Афіша, Новини

У Чернівцях презентують інклюзивну казку Оксани Драчковської

«Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама» – це автобіографічна історія-казка для дітей про героїню та її синочка Назарка, який із самого народження є дитиною з інвалідністю і не може ходити.

У суботу, 5 жовтня, о 17:30 у Літературному целанівському центрі (вулиця Кобилянської, 51) відбудеться презентація нової книжки чернівецької письменниці та журналістки Оксани Драчковської «Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама». Казка побачила світ у дитячому артвидавництві «Чорні вівці».

Участь у заході візьме авторка книжки Оксана Драчковська та модераторка Христя Венгринюк. Вхід вільний.

«Вихід цієї книжки наразі вважаю головною подією свого професійного життя, – говорить Оксана Драчковська. – Бо «Зайчик-нестрибайчик» більше, ніж казка. Це насамперед соціальний проєкт, своєрідна просвітницька місія. Маю надію, що ті, хто познайомиться в дитинстві із Зайчиком, запам’ятають його і вже без остраху та здивування сприйматимуть людей на інвалідних візках. Крім того, книжка вийшла просто дуже гарною завдяки таланту художниці, моєї небоги і тезки Оксани Драчковської, та професійній роботі видавництва».

«Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама» – це автобіографічна історія-казка для діток про героїню та її синочка Назарка, який із самого народження є дитиною з інвалідністю і не може ходити. Мама Оксана щодня веде боротьбу за краще майбутнє для всіх особливих людей, для Назарка. Казка розповідає діткам, що не всі однакові, як не варто здаватися, коли важко, як триматися, коли сил не залишається, і як жити в цьому світі, який здебільшого призначений для звичайних людей.

 

Коментарі