Новини

Яким у ЧНУ буде графік освітнього процесу

Обіцяний раніше графік із січневою сесією поки що вирішили скасувати.

З нового навчального року Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича вирішив змінити графік освітнього процесу. Як раніше писала «Шпальта», тоді хотіли повернутися до старих традицій, котрі діяли ще три роки тому. Таким чином, теоретичні заняття мали завершуватися 15 серпня, з 16 до 29 грудня – індивідуальна робота. А сесія за попереднім графіком мала проходити з 20 грудня до 19 січня.

Однак на зустрічі з ректором студенти висловили своє невдоволення цими змінами. Адже, на їхню думку, таким чином вони не зможуть повноцінно відсвяткувати новорічні свята вдома, бо доведеться їхати туди-назад. Ректор ЗВО зробив поступку студентам, але, за словами першого проректора ЧНУ Василя Балуха, це ще не остаточно.

«Студенти прийшли і поставили ультиматум ректорові, що запропонований графік їм не підходить. Зрозуміло, той пішов на поступки. Але це все студентські вигадки. Нині ми по четвергах і п’ятницях робитимемо перевірки відвідуваности. Побачимо, коли студенти їздять додому. Чи впродовж тижня, чи раз у семестр, як нам кажуть. Поки що повернулися до такого графіка, який був. До 15 грудня – теоретичні заняття, далі до кінця грудня сесія, потім – канікули до 3 лютого», – розповів Василь Балух.

Також, за словами проректора, в освітньому процесі нині багато нововведень, які мають стати корисними для  студентів. Наприклад, відтепер, якщо студент не склав іспит на зимовій сесії, може перескласти його на літній.

«Раніше, наприклад, ми мали 10 предметів для переводу студентів з однієї спеціальности на іншу. Зараз ми предмети не рахуємо – просто даємо семестр, аби студент ліквідував цю академічну різницю. Також ми змінили співвідношення балів на обраних упродовж семестру предметах, так зване співвідношення модуля або поточного контролю і підсумкового контролю. Це вже дали на розсуд факультетів – може бути 35 на 65 або 60 на 40, або ж 50 на 50. Є багато нововведень», – сказав Василь Балух.

Ознайомитися з повним переліком змін можна тут.

 

Коментарі