Новини

У Чернівцях з’явилися два нових мурали. Фото

Одним почали розмальовувати цілий житловий під’їзд, інший розташований на автостанції.

У Чернівцях з’явилися два нових стінописи. Перший мурал «Голка долі» розташований у пасажі на вулиці Гагаріна, 14.

Цей малюнок чернівецький мураліст Сергій Лисюк створив на замовлення однієї з місцевих фірм. Над стінописом він працював чотири дні і завершив роботу 26 вересня. Скоро художник намалює поруч ще декілька муралів, щоб розмалювати повністю весь під’їзд.

«У цьому муралі я поєднав реалізм та стилізацію, реалістичні руки на фоні рослинного орнаменту. Вуличне мистецтво набирає популярности, такий формат дає змогу більшості людей споглядати сучасне мистецтво, не відвідуючи галерей. Тут голка, що зшиває різні матерії, долі, кордони та континенти, простір та час…», – розповів художник у коментарі «Шпальті».

Сергій також намалював чорно-білий стінопис біля автостанції на вулиці Садовій. Він присвячений трагедії 11 вересня в США. На малюнку зображені дівчата-близнючки, які споглядають на пожежу хмарочосів, тримаючи руки на шиї. На цій локації чернівецький мураліст малював і раніше.

«Там у 2009 році намалював три мурали. Тепер я поновлюю цю стіну. Тут хороше місце, бо це автостанція різних маршрутів, завжди багато людей. Мені важливо, щоб мої роботи побачили якнайбільше людей. Їм цікаво розглядати малюнки, доки вони очікують на транспорт», – додає художник.

У його планах також намалювати на цій локації ще два мурали. На одному з малюнків він хоче зобразити сьогоднішнього президента України в масці Мікімауса. Для наступних робіт він уже підготував стіну. Малюнки планує доробити до похолодання.

За словами Сергія, на ці стінописи у нього немає ніяких дозволів. Він просто створює популярний у світі стрітарт.

Фото Ірини Болести

 

 

Коментарі