Афіша, Новини

Понад 40 колективів виступатимуть у Чернівцях на «Буковинських зустрічах»

Міжнародний фольклорний фестиваль відбудеться уже цими вихідними.

Цими вихідними, 28 і 29 вересня, у Чернівцях та області відбудеться українська частина міжнародного фольклорного фестивалю «Буковинські зустрічі». Цьогоріч це дійство святкує 30-ту річницю, а до Чернівців приїдуть понад 40 колективів, зокрема три з Польщі та чотири з Румунії.

«Будуть як ті колективи, які пройшли великий шлях фестивалю, брали участь у ньому десятки разів, так і зовсім нові, які розвивають буковинську традицію у музичному, хореографічному чи вокальному жанрах», – розповів на пресконференції один з організаторів свята у Чернівцях Микола Шкрібляк.

У суботу, 28 вересня, о 14:00 на вулиці Кобилянської свою творчість презентуватимуть гості з Польщі та Румунії. Вони виступатимуть біля Польського народного дому і біля Центру румунської культури імені Гурмузакі. А о 16:00 у Літньому театрі відбудеться 4-годинне театралізоване дійство за участю всіх учасників фестивалю.

У неділю, 29 вересня, вони поїдуть до клубу родинного відпочинку «Буковинська троя», що у селі Реваківцях Кіцманського району. Починаючи з 12:00 колективи долучаться до традиційного фестивалю-ярмарку «Буковинська осінь».

Директор «Буковинських зустрічей», поляк Збіґнєв Ковальський розповів, що мета фестивалю – збереження фольклору і традицій як на Буковині, так і в інших регіонах Європи, де проживають вихідці з нашого краю.

«Те, що фестиваль триває уже 30 років, свідчить про його силу та про силу буковинських традицій. Можна сказати, що такого типу фольклорного фестивалю в Європі немає і, можливо, навіть у світі. Він поєднує і корінних буковинців, і тих, які виїхали, чи їхніх нащадків», – сказав Збіґнєв Ковальський.

Детальніше про історію фестивалю «Буковинські зустрічі» читайте у нашому інтерв’ю зі Збіґнєвом Ковальським.

 

Коментарі