Новини

Залишити сквер. Депутати скасували рішення про передачу землі для будівництва церкви на Проспекті

Проти передачі земель релігійній організації виступили мешканці цього мікрорайону.

На проспекті Незалежності, 92 облаштують сквер. Земельну ділянку площею орієнтовно 0,135 га не нададуть для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій. Сьогодні на сесії міськради депутати скасували чинність окремих рішень міської ради щодо забудови земельної ділянки за адресою проспект Незалежності, 92.

Проти передачі земель релігійній організації виступили мешканці цього мікрорайону. Вони зібрали 254 підписи на підтримку скверу.

«Ми всі віряни, але той сквер, де хочуть збудувати церкву, це не самосів, там ростуть катальпи, дві голубі ялини… Сквер наразі захаращений, але це не привід, щоб його вирубати, його потрібно зберегти. Ми порахували, що у цьому мікрорайоні на 1 кв. км є 7 церков. Загалом у місті близько 34-37 церков, цього достатньо», – зазначила під час сесії міської ради одна з мешканок проспекту Незалежності.

Мешканці цього мікрорайону розповіли, що тут ніде гуляти мамам з візочками та старшим людям. Тому просили підтримати їхнє рішення і вимагали надалі без проведення громадських слухань не вилучати парки і сквери з реєстрів та не надавати земельні ділянки під забудову.

Депутати підтримали пропозицію мешканців.

Рішенням міської ради Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин має замовити розроблення ескізного проєкту на реконструкцію і благоустрій скверу та представити його на обговорення мешканцям району. Також 2020 року передбачити кошти на виготовлення проєктно-кошторисної документації та роботи з благоустрою скверу.

Нагадаємо, раніше (11 листопада 2018 року) депутати міської ради ухвалили рішення про надання дозволу управлінню Кіцманської єпархії Української православної церкви Київського патріархату на складання проєкту відведення земельної ділянки в постійне користування за адресою проспект Незалежності, 92.

Коментарі