Новини

«Леви» виявилися не по зубах. «Буковина» вилетіла з Кубка України. Фото

Футболісти чернівецької команди поступилися представнику Прем’єр-ліги ПФК «Львів».

25 вересня у третьому попередньому етапі Кубка України чернівецька «Буковина» грала у домашньому матчі з футбольною командою Прем’єр-ліги ПФК «Львів». У складі львів’ян виступає чернівчанин Ігор Гончар, який, щоправда, за подіями на полі спостерігав із лави для запасних.

Головний тренер львівської команди Володимир Мазяр привіз до Чернівців основний склад. Зокрема, з перших хвилин на поле вийшли колишній голкіпер донецького «Шахтаря» Богдан Сарнавський та ексдинамівець Сергій Люлька. Крім того, Володимир Мазяр поставив у «основу» чотирьох бразильських легіонерів. Один із них відкрив рахунок уже на 16-ій хвилині матчу.

Гравець «Буковини» Василь Гакман порушив правила у штрафному майданчику проти Антона Браткова й арбітр ФІФА Ярослав Козик вказав на одинадцятиметрову позначку. Пенальті вдало виконав Ренан – голкіпер Марк Медведєв вгадав кут, але не дотягнувся до м’яча.

Після цього футболісти чернівецької команди декілька разів загрожували воротам гостей. А наприкінці першого тайму «Буковина» отримала непоганий шанс зрівняти рахунок. Мартан сфолив на Віталієві Полянському, й у ворота львів’ян призначили пенальті. Однак нападник «Буковини» Василь Палагнюк не зміг переграти голкіпера Богдана Сарнавського.

У другому таймі гра проходила під контролем гравців ПФК «Львів». На 79-ій хвилині дубль оформив Ренан. Бразилець відібрав м’яча у Віталія Полянського після невдалої передачі Даніела Раулюка та забив із меж штрафного майданчика.

«Буковина» поступилася з рахунком 0:2 та припинила виступи у цьогорічному розіграші Кубка України.

«Результат негативний, але це для нас великий урок та великий крок уперед. Те, що ми просили, хлопці все виконали. Показала нам клас команда вищого ґатунку Прем’єр-ліги, вона скористалися нашими помилками. Але наші хлопці сьогодні показали, що можуть грати в хороший футбол, той, який подобається нашим уболівальникам. Приємно те, що вболівальники аплодували нам після гри», – прокоментував матч в.о. головного тренера Степан Маковійчук.

Головний тренер «Львова» після гри відзначив чернівецьких уболівальників:

«Я вже вкотре приїжджаю до Чернівців, і їх повсякчас багато збирається на стадіоні. Вони створили хорошу атмосферу на цій грі. Що стосується «Буковини», то було помітно, що команда вмотивована і мала бажання поборотися за вихід до наступної стадії. Вважаю, що вона також заслужила на компліменти. «Буковина» старалася грати для вболівальників», – сказав Володимир Мазяр.

Склади команд:

«Буковина»: Медведєв, Азаренко, Раулюк, Жумига (Сантрапинських, 64), Понєдєльнік, Гакман (Мєлконян, 83), Полянський, Крашневський (Іванченко, 71), Сивка, Шишигін, Палагнюк. Запасні: Чопко, Томнюк. В.о. головного тренера – Степан Маковійчук.

«Львів»: Сарнавський, Люлька, Борзенко, Квасний, Братков, Мартан (Шина, 77), Зубков (Сабіно, 67), Педро, Пернамбуко (Алваро, 46), Богунов, Ренан. Запасні: Бандура, Гончар, Феліпе, Баяно. В.о. головного тренера – Володимир Мазяр.

Голи: Ренан (16 – із пенальті, 79).

Не забитий пенальті: Палагнюк (45).

Фото Ірини Болести

 

Коментарі