Афіша, Новини

Виставка однієї картини. У Чернівцях презентують новий проєкт юного художника Данила Гулька

Це одноденна виставка-сюрприз для самого автора в честь його дня народження.

24 вересня в Целанівському центрі в Чернівцях відкриється виставка однієї картини юного художника з розладом аутичного спектра Данилка Гулька. Початок о 18:00.

Як розповіла у коментарі «Шпальті» мама митця Альона Гулько, це одноденна виставка, яка буде сюрпризом для Данилка.

«Він не знає, не здогадується про те, що у нього буде виставка. У цей день йому виповниться 15 років, і ми з його наставницею Христею Венгринюк просто підемо з ним гуляти, випити кави… Так він думає. Направду ж ми готуємо для нього сюрприз. Він по-справжньому заряджається від виставок і від того, коли люди приходять милуватися його роботами. Гуляючи вулицею Кобилянської, ми зайдемо у Целанівський центр, де на мольберті висітиме його картина, ми чимось прикриємо її. Прийдуть також рідні Данилка, і ми запрошуємо всіх, кому небайдужа його творчість. Відтак ми відкриємо для присутніх його картину та презентуємо відеоролик, як він її створював… Перша виставка однієї картини, як у дорослих відомих художників», – каже Альона.

Також пані Альона розповідає, що ця картина – представлення майбутнього проєкту Данилка «Веретка».

«Цей проєкт – також ідея Христі. Вона запропонувала йому щось дуже цікаве, автентичне. І Данилко охоче погодився. Вдома у нас уже є декілька робіт, проте незавершених. А на цій виставці буде перша картина з цього проєкту. Це зовсім інший характер робіт, хоч стиль Данилка все одно зберігається. Для нього це трошки складніше, бо тут перед ним є більше конкретних завдань. Але йому це подобається, і ми сподіваємося, що найближчий рік зможемо презентувати цілий проєкт», – додала мама художника.

Нагадаємо, нещодавно Данилко презентував виставку пейзажних картин. Фото робіт та історію юного художника дивіться тут.

 

Коментарі