Новини

У Чернівцях із Гравітону та Кемпінгу запустили тролейбуси для дітей

Перший тролейбус виїхав сьогодні о 7:40.

Фото Брунель Джонсон, unsplash.com

Сьогодні, 16 вересня, із Гравітону виїхав перший тролейбус для дітей. Спеціальних «рогатих» для перевезення діток до шкіл та в садочки запустили у Чернівцях. О 7:40 тролейбус виїжджає з Гравітону, о 7:45 – із Кемпінгу.

На лобовому склі транспорту є напис «Діти». Тролейбус перевозить лише школярів та дітей дошкільного віку з їхніми батьками. Про це у коментарі «Шпальті» повідомив керівник Департаменту ЖКГ Чернівецької міської ради Володимир Бешлей.

«Рогаті» курсуватимуть із Гравітону та Кемпінгу до університету, зупинятися будуть на всіх зупинках за маршрутом тролейбуса.

«Наше завдання – довезти дітей у годину пік до школи. Бо багато школярів і дошкільнят не могли потрапити у переповнені тролейбуси. На Кемпінгу це буде додатковий тролейбус №4, тобто додамо ще одну машину (наразі там курсує три тролейбуси), ми побачили, що цього недостатньо. Завтра запускаємо на цьому маршруті додатковий тролейбус, який буде возити лише дітей», – зазначив Володимир Бешлей.

За його словами, у Чернівцях відновили спеціальний тролейбус для перевезення дітей, як це було у 1980-х роках.

«Був запит і побажання від мешканців цього мікрорайону. Відтак пропозицію подав секретар міськради Василь Продан, оскільки у цьому мікрорайоні справді дітям важко потрапити у переповнений тролейбус», – каже Володимир Бешлей.

Нагадаємо, тролейбуси №2 та 4 у Чернівцях відновили рух 16 вересня.

Фото з фейсбук Тетяни Боднарюк

 

Коментарі