Новини

У Чернівцях вшанували пам’ять загиблих журналістів. Фото

Акція традиційно відбувається 16 вересня по всій Україні. Рівно 19 років тому цього дня у Києві зник журналіст Георгій Гонгадзе.

Сьогодні, 16 вересня, на Центральній площі Чернівців вшанували пам’ять загиблих журналістів. До акції пам’яті долучилися медійники області, викладачі та студенти кафедри журналістики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, а також усі охочі. Захід традиційно відбувається 16 вересня по всій Україні. Рівно 19 років тому цього дня у Києві зник журналіст Георгій Гонгадзе.

Керівник Чернівецької обласної організації Національної спілки журналістів України Володимир Бобер каже: щороку збираються для того, аби вшанувати не тільки Георгія Гонгадзе, а й Павла Шеремета, Вадима Комарова та всіх загиблих журналістів.

«Ми згадуємо і цих журналістів, яких немає серед живих, і нагадуємо про тих, які зазнають побиття, яким перешкоджають у виконанні журналістської діяльности. Тому що з року в рік таких випадків не меншає – тільки стає більше. Можемо зараз говорити, що в середньому за рік близько ста журналістів зазнають фізичних впливів. Якщо аналізувати законодавство, то здається, що журналіст має право на свою безперешкодну професійну діяльність. Але коли це доходить до справи, коли журналісту треба працювати, то він зіштовхується з багатьма перешкодами. І ті, хто заважають медійникам працювати, досі є безкарними. Тому сьогодні говоримо про безкарність в Україні. Саме вона призводить до того, що журналістській діяльности перешкоджають щоразу більше і більше», – зазначив Володимир Бобер.

Фото Євгенії Калюжки

Коментарі