Новини

Вперше у Чернівцях відкрили інклюзивну виставку дитячого живопису. Фото

Експозиція працюватиме до 7 жовтня.

12 вересня в артінфоцентрі «Czernowitz-Чернівці» (вулиця Богдана Хмельницького, 68) вперше відкрили інклюзивну виставку дитячого живопису «Мій світ і мої мрії». На ній представлені унікальні роботи 52-ох особливих маленьких художників.

Упродовж двох місяців діти разом з артпедагогами створювали власні живописи, які відображають їхнє щире світосприйняття. Тепер їхні роботи можуть побачити всі охочі.

Координаторка інклюзивного проєкту «Світ очима дітей», організаторка першого у Чернівцях Дитячого інклюзивного культурно-мистецького фестивалю «Наш чудовий СонцеСвіт» Лідія Анциперова розповіла, що головною метою заходу є зміна ставлення суспільства до людей та дітей з інвалідністю.

«Торік ми започаткували перший у Чернівцях дитячий інклюзивний культурно-мистецький фестиваль «Наш чудовий СонцеСвіт», що спонукав дітей з інвалідністю та їхні родини до творчості. А проєкт «Світ очима дітей» – це продовження нашої діяльности в сфері інклюзії, спрямованої на створення рівних умов та рівного доступу дітей з інвалідністю до сфери культури та мистецтва. Ми прагнемо засобами мистецтва показати, як бачать світ особливі дітки, продемонструвати їхні таланти. Хочемо, щоб маленькі митці, які представили нам свої роботи і показали свою довіру до нас, отримали зворотний зв’язок – нашу підтримку і любов. Адже так важливо подолати не тільки бар’єри обмеженої доступности, але й психологічні, ментальні бар’єри у суспільстві», – зауважила Лідія Анциперова.

Також під час заходу глядачі мали змогу поринути у світ театралізованого перфоменсу «Чарівний світ мистецтва» за участю маленьких акторів.

Захід відбувся у рамках проєкту «Світ очима дітей» за підтримки Українського культурного фонду.

Експозиція відкрита для відвідувачів до 7 жовтня.

Фото Альони Чорної

Коментарі