Новини

Чернівецькі бейсболісти стали срібними призерами чемпіонату України

Завоювати золоті медалі «Соколам» завадила, зокрема, якість ігрових м’ячів.

Фото unsplash.com

З 6 по 8 вересня у Рівному відбувся фінал чотирьох чемпіонату України з бейсболу (Вища ліга, Дивізіон «Б»). У ньому взяла участь чернівецька команда «Соколи – ОДЮСШ «Спартак». У першому матчі чернівчани перемогли «Одеських моряків» (8:3), а у другому – «Воронів» із Сум (технічна перемога 9:0). У третій зустрічі наші земляки поступилися команді «Вест Сайд» із Рівного та стали срібними призерами змагань. Завоювати «золото» завадила, зокрема, якість ігрових м’ячів у останньому матчі.

«Під час матчу я і гравці помітили, що м’ячі, які надали господарі фіналу, не летять належним чином і стають м’якими. І після відбиття битою, і після кидків вони летять не так швидко і далеко, це для нас стало несподіванкою і трохи збентежило. У першій грі проти одеситів ми грали якіснішими м’ячами. Хтось може сказати, що ми з суперником були в рівних умовах, але я спростую ці вислови. Тому що саме відбивання в командах різне – хтось відбиває просто підставляючи биту та намагаючись перебити першу лінію захисту, а хтось прагне перебити стадіон і на це спрямована підготовка спортcмена», – розповів у коментарі «Шпальті» тренер чернівецької команди Ростислав Гринчук.

З цього приводу чернівецькі спортсмени звертатимуться до Федерації бейсболу та софтболу України.

Крім того, свою роль відіграли проблеми зі складом команди:

«Команда аматорська, і ми постійно маємо проблеми з основним складом, оскільки когось відпускають із роботи, а когось – ні. Це вносить додаткову нервозність як для спортсменів, так і для мене. І логічно, що вдома ми можемо виставити більш сильний та збалансований склад», – сказав Ростислав Гринчук.

До слова, за «Соколів» у Рівному відіграв американець Тай Сміт. Також за команду виступив колишній бейсболіст чернівчан із Молдови Ілля Новак.

21-22 вересня «Соколи – ОДЮСШ «Спартак» стартують у Кубку України.

 

Коментарі